Foredrag og kurs

 Vi lever i en jungel av lyd og inntrykk som lett stjeler energi fra oss. Derfor skal våre foredrag og kurs først og fremst gi deg overskudd, motivasjon og glød. Vi har mye på hjertet, men lover likevel å holde ting enkelt og lett. Det eneste som er tungt er kunnskapen som ligger bak. 

Terapeutisk arbeid i naturen 

Hvordan kan vi tilrettelegge for og utnytte de terapeutiske mulighetene som alltid oppstår i grupper i naturen? Leiv legger opp til god stemning, aktiv deltakelse og lover flotte bilder og spennende historier. Temaene vi er innom har støtte i teori og forskning, men med mindre dere gjerne vil vite mer om dette holder vi fokuset på de praktiske opplevelsene.

Første dag er inne, men vi følger veldig gjerne opp med en dag eller to utendørs hvor teori vises i praksis.  

Innedag - kr. 10000,- 

+ 1 utedag - kr. 20000,-

+ 2 utedager m/overnatting               - kr. 30000,-

Padlosofi


Padlsofien er dypt forankret i Arne Næss sin dypøkologi. Hvordan kan vi leve mer miljøvennlig? Hva betyr det at vi må ned i levestandard, men øke livskvaliteten? Naturen har egenverdi, den er ikke bare en ressurs for oss. Dessuten heter det ikke menneske OG natur, men mennesket ER natur. Lars forteller hvordan verden fra kajakken sansynligvis ser litt annerledes ut enn fra flybridgen.

1 time - fra kr. 6000,- 

Motivasjon gjennom verdibasert gruppeledelse

Verdier skaper handling! Foredraget til Iris tar utgangspunkt i at vi alle har vårt eget sett med verdier. Disse verdiene gir oss en motivasjon som gir kraft og retning i det vi gjør. Iris har i sin stilling som barnevernleder i Arendal bidratt til å snu organisasjonen fra dyp krise til vekst og optimisme ved hjelp av verdibasert ledelse.

Foredraget løfter frem enkelheten i denne arbeidsformen, og viser hvordan den er virksom i alle sammenhenger hvor en gruppe skal trives og yte sitt beste over tid.

3 timer - fra kr. 9000,-

Evauelring og forskning - en workshop

Dokumentasjon av arbeidet vårt åpner dører! Det er få ting ledere, politikere, finansieringskilder og andre støttespillere liker så godt som spennende evalueringer, sterke fagartikler, solide oppgaver og ikke minst fine reportasjer.

Leiv former denne workshopen som dere vil. Vi kan ta utgangspunkt i pågående prosjekter eller tenke høyt sammen om mulige idéer dere har. Er det ønskelig legger vi også et løp sammen for videre oppfølging slik at dere kan være ganske sikre på at prosjektet deres kommer helt i mål.

tid og pris etter avtale

Observasjon og kartlegging av utviklingspsykologisk status i naturen (T1)

For å hjelpe folk til å skape endring i sitt eget liv må vi vite hvilke muligheter og begrensninger de har. På den måten klarer vi å legge til rette for at de ikke blir stilt for høye krav til - og at ikke opphold i naturen blir preget av mangel på muligheter fordi vi undervurderer de vi har med oss. Friluftsliv i grupper gir en fantastisk mulighet til observasjoner og kartlegging! I dette to-dagers seminaret blir deltakerne gitt opplæring i å systematisere bruk av slike muligheter. I tillegg gis opplæring i enkelte formelle kartleggingsmetoder fra klinisk praksis som kan anvendes ute. Seminaret tilbys som to hele dager og en natt ute. Mat inngår i prisen. Maks 10 deltakere.

2 dager - kr. 30000,-

Livskvalitet


Det beste i livet er ofte gratis, men det er ikke så lett å komme på i farten. I dette foredraget kaster Lars et skråblikk på ordet livskvalitet, og det blir det vel aldri for mye av? Lars har brukt sitt eget liv som prosjekt siste 20 årene, og ikke alt har vært like vellykket. I dette foredraget dukker også trivselsformelen til Arne Næss opp igjen - til dyp fortvilelse for legemiddelindustrien.

1 time - fra kr. 6000,-

Fra drøm til eventyr - en kortere reise enn du tror

Med et liv fylt av eventyr og en doktorgrad i psykologi har Leiv god forutsetning for å prate om akkurat dette temaet. Mennesker er forskjellige i måten vi søker opplevelser på. Her ligger nøkkelen til å nå de mål vi fristes av, og ikke minst velge de eventyrene som er mest riktige for oss.

Leiv forteller om opplevelser fra eget liv - både de som ble bra og de hvor han gikk på trynet. Ønsket er at du skal sitte igjen med praktiske verktøy på hvordan du kan gjøre dine egne mål til virkelighet. Du skal også kjenne på godfølelsen over at flere eventyr er innen rekkevidde enn du kanskje trodde på forhånd.

3 timer - fra kr. 9000,-

Trygghetsutvikling i grupper - hvordan bruke naturforutsetninger for å skape funksjonelle grupper

Hvordan skape trygghet i en gruppe? Kurset forutsetter gjennomgått T1 og gir teoretisk og praktisk opplæring i terapeutisk arbeid for å skape trygghet mellom deltakere i en gruppe. Kurset arrangeres med en dags teori om gruppedynamikk og gruppeledelse - med påfølgende overnatting ute med øvelser i grupper frem til neste dag kl. 16.00. Matinnkjøp besørges av arrangør. Maks 10 deltakere. Mat inngår i prisen.

2 dager - kr. 30000,-